Blogg

31. maj, 2018

Idag har vi haft en lugnare dag på Villa Sandby. Efter frukost, städning och incheckningar lade vi oss i solen en stund med varsin bok. När magarna började kurra slängde jag ihop en sallad och packade ner den och lite bröd & pesto i en korg och tog med mamma och Benjamin till stranden. 

Nu tänkte jag baka en paj på rabarber från trädgården och kanske klippa ner lite örter och frysa in, det växer så det knakar i blomlådorna! 

Ha en trevlig kväll! 

/ Elvira

23. maj, 2018

Idag har vi målat golvet en gång till i det rum jag skrev om igår och även målat väggen randig, vi är så himla nöjda med resultatet! Gul är verkligen en härlig färg! Förutom all målning har vi haft några utcheckningar, städat några rum, tagit emot en leverans med massor av mat, skurat utemöbler och välkomnat nya gäster🙂  

Innan vi tar ledigt för kvällen (och börjar grilla i det underbara vädret!) ska vi skruva ihop några nya möbler och pynta och göra fint inför helgens middagar.

Fortsatt trevlig kväll!  

/ Elvira

22. maj, 2018

Nu är klockan snart 14 och jag tänkte gå ut i trädgården och hämta rabarber och baka något gott innan incheckningen börjar.

Idag när gästerna ätit frukost och den var bortplockad var det dags att städa allrummet, alla toaletter och två gästrum. Efter det har jag har målat golvet i ett av de gästrum som vi har premiär för i helgen. Snart är renoveringen äntligen färdig och Villa Sandby blir mer och mer som vi vill ha det för varje dag! 

I helgen kommer ett stort gäng med golfare hit som har bokat alla våra gästrum och beställt mat både fredag och lördag kväll. Vi har börjat att ställa iordning bord och duka fint i vårt galleri och Benjamin har hållit på med projekt måla-om-"baren" sedan igår. När vi flyttade in stod denna bar, som mestadels är byggd av lastpallar, inne på logen. Vi har inte använt den nån gång men tänkte att  med lite färg och kärlek kommer den passa bra in i en idé vi har och som vi arbetar med att få färdigt inför sommarsäsongen. Tanken är att vi ska kunna erbjuda våra gäster lite mer än bara boende och frukost, men detaljerna får vara hemliga ett tag till! 

Ha en härlig dag allihopa! 

/ Elvira

1. feb, 2018

Nu har det snart gått ett år sedan vi tog över Villa Sandby B&B.

Det har varit ett händelserikt år och vi har lärt oss väldigt mycket!

Det roligaste är mötet med alla trevliga gäster! Vi har bland annat gästats av vikingaturister, loppisfyndare, en bi-räknare, en som skulle cykla till Nordnorge via Skåne, frusna italienare, vinterbadare, australiensare som tyckte att Sverige var litet, några knackade på sent eftersom deras husvagn blivit stulen, några tyskar som undrade var alla svenskar fanns och så klart en väldans massa andra trevliga människor.

En vanlig kommentar under året har varit "Vi skulle ha stannat längre!" . Det finns så mycket att göra och se här på Österlen att tiden har en tendes att inte räcka till.

Här finns många restauranger, caféer och gårdsbutiker som man inte bör missa!(En stor kylbag för hemforsling av alla godsaker man köpt är en bra idé)

Det är roligt att se hur förtjusta alla blir i den vackra naturen på Österlen.

Vallmon lyser röd på fälten och rapsen skiner ikapp med solen.

Stränderna är milsvida med knarrig vit sand och härliga sanddynor.

I området kring Kåseberga och Alestenar blir naturen mera dramatisk men kullar och klippor. 

Här finns väldigt många olika fågelarter och vi är speciellt förtjusta i alla rovfåglar som sveper över vår gård och svävar så fint över åkrarna.

Våren och sommaren är såklart väldigt fina här på Österlen men vi var inte riktigt beredda på den varma, långa hösten då fälten var fulla med pumpor i alla möjliga färger!

Vi vill också passa på att tacka vår familj, släkt, vänner, fd  och nuvarande kollegor, nya grannar och vänner på Österlen och  även alla andra som varit snälla och gett oss stöd, kärlek och hjälp på vägen det här första året! Vi är otroligt tacksamma och glada över att ni finns och för er omtanke!

Nu önskar vi alla hjärtligt VÄLKOMNA till oss denna säsongen!

P.S. Vi hoppas att ni ska tycka om förändringarna som vi gör (bilder kommer så fort vi är färdiga ) D.S.

31. jan, 2018